Az ábrákat megnézve eldöntheted, hogy ezentúl marhapörköltet, vagy inkább bablevest kérsz.


Egyre gyakoribbak a nagy melegek, a tartós szárazságok, és egyre több helyen gond az egészséges ivóvíz előállítása. Számos trükköt ismerünk már a háztartáson belül, amivel csökkenteni lehet a vízfogyasztást: takarékos wc-öblítő, fürdő helyett zuhanyozás, a csapok végére kis porlasztók szerelése, esővíz hasznosítása, és még sorolhatnánk.

Ám kevesen tudják, hogy a legtöbb vizet az élelmiszerek előállítása igényli. A vízlábnyomunk 2/3-t teszik ki ezek. Ha tehát valóban környezettudatos életet szeretnénk élni, akkor sürgősen változtatni kell ezen is. 

Azt már kimutatták, hogy a hústermelés sokkal több vizet igényel, mint a zöldségek termesztése. Pl. 1 kg húshoz 5000-20 000 liter vízre is szükség lehet. Ennyi szükséges az állatok itatásához, a takarmány megtermeléséhez. Az alábbi ábrákon megmutatják, hogy melyik élelmiszerhez mennyi víz szükséges. Utána el lehet dönteni, hogy babot vagy marhát kérjünk holnap ebédre.








Ha hasznos volt az összeállítás, nyomj egy lájkot!

Forrás: boredpanda