A szombathelyi csapat sorra sem került vasárnap a Hungary's Got Talent tehetségkutató válogatóján.


Az RTL Klub szerkesztői velük szerették volna a Hungary's Got Talent című műsorukat feldobni, így megkeresték Bánhegyi Attilát, a gárda vezetőjét, hogy lenne-e kedvük szerepelni az ősszel induló gigaprodukcióban.

„Elég sikeresek vagyunk, nem feltétlen lett volna erre szükségünk, kicsit ódzkodtam is tőle, de megkérdeztem a gyerekeket, hogy ők mennének-e. Ők szívesen megmutatták volna magukat a tévében, így úgy döntöttem, menjünk" - nyilatkozott Bánhegyi a nyugat.hu-nak.

Az előválogatót sikerrel vették, így vasárnap ismét Budapestre utaztak a második, már kamerák előtti körre. Azt mondták nekik, reggel nyolc órára érkezzenek, bár lehet kicsit várniuk kell majd. Erre viszont nem számítottak.

"Reggel beküldtek minket egy emeleti szobába, ahol nem volt se légkondi, se semmi, mindenki elképzelheti, ebben a durva kánikulában ez milyen érzés volt. Azt még hozzátenném, hogy a fellépőket nem engedték ki csak az épület elé négy-öt méterre. Mi, a kísérők mehettünk csak ki a kocsiig" - mondta ingerülten a vezető.

Délután háromkor végre színpadra szólították a csapatot, ám összekeverték őket egy másik indulóval és mehettek vissza a forró szobába. A nyolckor tartott szünetben megkérdezték, meddig kell még várni, tizenkét órája ott vannak. A válasz az volt, még tíz produkció van hátra.

"A szerkesztő azt mondta, nagyon sajnálja hogy így alakult. Mi pedig fogtuk magunkat, elindultunk. Ez a csapat elég sikeres így is, nincs erre a szereplésre feltétlenül szükségünk. Úgy érzem embertelenül bántak velünk, ilyen szervezetlen műsorban nem is akarunk részt venni" - zárta mondandóját Bánhegyi.

Az RTL Klub válasza:

Pécsi Norbert Sándor, a csatorna sajtókapcsolati vezetője így reagált a nyugat.hu megkeresésére:

A Hungary’s Got Talent showműsorunkban a négytagú zsűri előtt több száz versenyző lép fel a válogatások, illetve a forgatások során. A budapesti helyszínt is ugyanúgy érintette a napok óta tartó hőség, így mindent megtettünk annak érdekében, hogy a versenyzők ennek ellenére megfelelő körülmények között készülhessenek fel a produkcióikra. Egyrészt a helyiségek klimatizáltak voltak, ezen felül további mobil klímaberendezéseket is béreltünk. ”

„Valamennyi versenyzőnek előzetesen jeleztük, hogy a forgatások egész napos elfoglaltsággal járnak. A forgatások során egyébként percre pontosan be van osztva a teljes stáb és a versenyzők programja, hogy ne legyen fennakadás, a többi produkciónak ne kelljen várnia másra és így ne húzódhassanak el a forgatási napok. Nagyon sajnáljuk, hogy a csapat nem élt azzal a lehetőséggel, hogy az ősz várhatóan egyik legnagyobb showműsorában, több millió néző előtt mutathassa meg magát egy szakmai zsűri előtt.