A Mapei Kft. első féléves belföldi forgalma 4 milliárd 171 millió forint volt, 23 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest - közölte a főleg építőipari ragasztó- és más segédanyagokat gyártó olasz cég magyar leányvállalata.


A cég közleménye a növekedést a piaci helyzet javulásával, a vállalat nagyobb marketing aktivitásával, továbbá a szakembereik és kereskedőik képzésével indokolta. A Mapei becslése szerint az árbevétel egész éves növekedése eléri a 20 százalékot.

A céginformáció mérlegadatai szerint a Mapei Kft. a múlt évet 8,3 milliárd forint árbevétellel zárta, míg a 2013. évi árbevétele 6,4 milliárd forint volt. Az export részaránya csupán néhány százalék a teljes árbevételből. 

Az adózott eredmény 2013-ban 117 millió, 2014-ben pedig 205 millió forint volt.

A Mapei várakozása szerint a július első napján indult családok otthonteremtési kedvezménye (csok) élénkíteni fogja a lakásvásárlási és felújítási kedvet a lakosság körében. Ennek ok az, hogy a korábbi szabályozáshoz képest vissza nem térítendő támogatás igényelhető használt lakások vásárlására, meglévő lakás bővítésére, meglévő vagy vállalt gyermek után is. Ez pedig hozzájárul a cég termékei iránti nagyobb kereslethez.

A Mapei Kft. 1991-ben alakult a Mapei S.p.A. leányvállalataként. Sóskúton 2002-ben egymilliárd forintos beruházással létesített gyártóüzemet, ahol építőipari segédanyagokat gyárt a hazai piac mellett exportra is. A cég 148 dolgozót foglalkoztat.

Forrás: MTI