Szerdán kezdődik a Békés megyei Doboz-Szanazugban az állami gondozottak országos találkozója - közölte az MTI-vel a július 31-ig tartó eseményt szervező Ágota Alapítványt életre hívó Kothencz János az MTI-vel.


Idén 170, hét és 18 éves kor közötti, állami gondoskodásban élő gyereket fogadnak mintegy nyolcvan segítő önkéntes részvételével azon a helyszínen, ahol jövőre rendezni szeretnék 20., jubileumi találkozójukat.

Mint elmondta, a készségfejlesztő foglalkozások, kirándulások, sportprogramok és vetélkedők mellett terápiás foglalkozásokat is rendeznek, amelyek olyan, a gyerekek mindennapjait érintő témákkal foglalkoznak, mint a jövőkép vagy a család.

Kothencz János elmondta: a 19 esztendeje létrehozott Ágota Alapítvány jelenleg mintegy 10 ezer gyereket támogat évi 600 programmal, szakmai, anyagi, szociális, pedagógiai eszközökkel; legfőbb céljuk a veszélyeztetett fiatalok és az állami gondoskodásban élők támogatása.

Hozzátette: szempontjuk az is, hogy közelebb segítsék az idősebb generációkat a fiatalabb nemzedékekhez. Ezzel - amellett, hogy például értelmes időtöltést kínálnak a fiataloknak - oldani próbálják az idősebbek előítéleteit e korosztállyal kapcsolatban, ezzel is segítve a családjukat vesztett fiatalok társadalmi integrációját.

Forrás: MTI