Július 18-19-én, szombat reggeltől vasárnap estig rendezik a HungaroHitch-et, az első magyar stopposversenyt, amelyre kétfős csapatok nevezhetnek. 


Minden kétfős csapat Budapestről indul majd, a rajtban kapnak egy Hitchbookot (stoppos itinert), melyben ki vannak listázva az ország területén (és azon túl) lévő települések, autópálya-pihenők, kilátók, várak pontjai, illetve melléjük egy-egy kérdés vagy feladat. A rajtnál sorsolják, hogy melyik párosnak milyen irányba kell elindulnia Budapestről, és a csapatoknak taktikázva kell összegyűjteniük a különböző pontszámot érő tereppontokat, a kérdést megválaszolni és továbbmenni. (Például egy zágrábi pont többet ér mint egy siófoki, de nehezebb is visszajönni). 

A pontok földrajzi elhelyezkedését egy nyomtatott térkép formájában a rajtnál adják át a csapatoknak. A fuvarokat, a pontok megtalálását és a kérdésekre adott választ a rajtban kapott HitchBook-ban kell adminisztrálni. Pont jár például a kijelölt tereppontok megtalálásáért, illetve a füzetben a hozzájuk kapcsolódó kérdés megválaszolásáért, de pluszpontot jelent a kreatív, valamilyen szempontból szokatlan stoppolási módszer, illetve a sofőrrel készített szelfi is. 

A versenyt többek között ilyen mémekkel is reklámozzák a szervezők a Facebookon

A csapatok egy GPS-nyomkövetőt is kapnak, ezek révén a szervezők figyelik a helyzetüket, de valós időben látható lesz a csapatok mozgása a verseny honlapján is. Fontos, hogy a csapatok nem válhatnak szét, tehát a két főnek mindig ugyanazzal az autóval kell utaznia. Ha valaki magányos farkas, vagy nincs éppen olyan barátja, ismerőse, aki ráérne, de szívesen nevezne, annak erre a címre kell levelet küldenie az adataival: info@hungarohitch.com. Amennyiben akad rajta kívül legalább egy hasonló jelentkező, azt jelezni fogják, és megadják a feleknek egymás elérhetőségét. Ez egy nagyon jó alkalom új barátságok kialakítására és az ismerkedésre. 


Este tíz és reggel négy óra között tilos stoppolni. Az éjszakát a versenyzők előre megadott kempingekben tölthetik sátorban, majd a vasárnapot is végigstoppolva, pontot gyűjtve kell visszatérni időben (!) Budapestre a célba (a késésért ugyanis pontlevonás, súlyosabb esetben kizárás jár), ahol eredményhirdetés, kupaosztás, bográcsozás és happy end várja a csapatokat. Több csapat is van már, az első például Belgiumból jön, egy mexikói és egy kolumbiai páros - tudtuk meg a szervezőktől. 

További infókért kattintsatok a HungaroHitch honlapjára! A nevezés határideje július 10-e, regisztrálni itt tudtok. Azoknak a csapatoknak a rövid és vicces bemutatkozását, akik már neveztek, itt tudjátok megnézni

Ha tetszik a stopposverseny ötlete, nyomj egy lájkot!