Közel 32 ezer ügyfél kárrendezési igényét regisztrálta eddig Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja. Ezen ügyfelek több mint 90 százalékának jóval az előírt 30 napos határidőn belül, postai úton juttatták el az arról szóló értesítést, hogy a kárrendezés és kártalanítás iránti kérelmük a benyújtási határidőig beérkezett. A kifizetések összegéről a jogosultságok ellenőrzését követően értesítik majd azokat, akiknek jár a törvény szerinti kárrendezés.


A levelek kiküldésével a végéhez közeledik a kárrendezés első, az igények beérkezését és iktatását magában foglaló szakasza. Pázmándi László, a QA projektfelelőse elmondta, hogy a második szakaszban a Beva és a QA a kárrendezést igénylők jogosultságát ellenőrzi, hogy megállapíthassa a kifizetések összegét, amelyről külön értesítést küld majd azoknak az ügyfeleknek, akiknek jár a törvény szerinti kárrendezés. A vizsgálat során kiemelten fontos, hogy a két alap a felszámolótól és a hatóságoktól kapott, vagy az alapok számára későbbiekben rendelkezésre bocsátott információk alapján minden kétséget kizáróan megbizonyosodjon arról, hogy csak a jogos igényeket elégíti ki.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) és a 2015. évi XXXIX. törvénnyel 2015. április 18-án napján létrehozott Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) a Quaestor kötvényesek által 2015. június 5-ig a kormány ablakoknál beadott, vagy postára adott kárrendezés és kártalanítás iránti kérelmeket fogadja be. Az eljárás során elbírálják a kérelmeket, és a törvény előírásai szerint döntenek a befektetőket megillető összeg kifizetéséről. Ezen eljárás során kizárólag a Quaestor kötvényeken alapuló befektetői követelések megtérítésére kerülhet sor, összesen legfeljebb 30 millió forintig. Ezen belül a Beva kártalanítása maximálisan hatmillió forintig terjedhet, míg a Kárrendezési Alapból történik az ezen felüli rész kifizetése.

A Kárrendezési Alap ezen az oldalon a továbbiakban is közzétesz minden szükséges információt, és az eljárás ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.