Azon álmodoztunk, hogy milyen szép is lenne, ha a Pólus Online vásárolná meg az origót, de hát a pénz az nagy úr, úgy-e. Annyit ábrándoztunk róla, hogy már el is hittük. De jelentjük Nem! Nem mi vesszük meg az Origot!


Eladná médiabirodalmát a Magyar Telekom, így még ebben az évben új tulajdonosa lehet Magyarország egyik leglátogatottabb hazai hírportáljának, az Origónak. Ezen felül más kezekbe kerülhet a Freemail, a Videa, illetve két hazai tévécsatorna, a LifeNetwork, illetve az OzoneNetwork is.

A lehetséges vásárlók között ott van többek között a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. (amely az Indexet is üzemelteti), a UPC, a Liszkay Gábor-féle Napi Gazdaság, illetve a Habony-féle Modern Media Group is. Az sem kizárt, hogy maga Simicska Lajos fogja felvásárolni az Origót. Ha kormányközeli cég lesz a médiabirodalom új tulajdonosa, a Fidesz kifejezetten erős pozíciókhoz juthatnak a televízió és a nyomtatott sajtó után az elektronikus médiában is. További pénzügyi befektetők is láthatnak fantáziát a hírportálban. 

Hacsak ki nem szivárog, ősz előtt nem valószínű, hogy fény derül az új tulajdonos kilétére, de az sem biztos, hogy Origo Zrt. kap egyáltalán megfontolandó ajánlatokat. Továbbá még arról sincsenek információk, hogy csak magára az Origo weboldalra érvényes az ajánlat, vagy a fentebb említett weboldalakra, illetve csatornákra is. 

Ha érdekes volt a hír, nyomj egy lájkot!