Újra rejtélyes mintázat jelent meg egy orosz gabonaföldön! Adigeföldön 15 év alatt ez már a harmadik gabonakör, amely keletkezett a búzatáblán.


A nagyméretű gabonaköröket a helyiek vették észre még a múlt hétvégén, akik értetlenül állnak a jelenség előtt. Elkezdődtek a találgatások. Egyesek a földönkívüliekre fogták a gabonaköröket, mások pedig azt mondták, hogy az emberek közül akarják őket megtréfálni.


Adigeföld, másnéven Adige Köztársaság az Oroszországi Föderáció része, de önálló alanya. Oroszul: Республика Адыге, adige nyelven Адыгэ Республик.


Oroszország déli részén fekszik autonóm köztársaságként.


A XII. században telepedtek le ide az adigék (cserkeszek), más néven Arany Horda. A XVI. században törökök és krími tatárok vették itt át az uralmat. A tatárok ellen szövetséget küldtek 1552-ben az orosz cárhoz védelem miatt.


A ma létező Adigeföld területét a kaukázusi háborúk idején (1830-1864) csatolták Oroszországhoz, majd köztársasággá alakult. Napjainkban az Oroszországi Föderáció részét képezi, de autonóm területként. Első elnökét, Aszlan Dzsarimovot 1992-ben választották.


Forrás: hir24