Legkevesebb tizenkét ember meghalt és 24 eltűnt Tbilisziben, és a helyi állatkertből tigrisek, oroszlánok és más vadállatok szabadultak ki vasárnapra virradóra a várost sújtó áradások miatt. 


A mintegy egymillió lakosú városra zúduló özönvízszerű eső nyomán kialakult áradások elöntöttek egy lakónegyedet, több embert magukkal sodorva. A legfrissebb híradások szerint legalább tizenkét ember vesztette életét az ítéletidő miatt, és további huszonnégy tűnt el. A felhőszakadás és az erős szél vasárnapra virradóra csapott le Tbiliszire és folyóvá duzzasztotta a grúz főváros amúgy kicsiny patakját. Az áradások tucatnyi épületet rongáltak meg.

Súlyos károk keletkeztek a tbiliszi állatkertben is, ahonnan számos állat kiszabadult, köztük ragadózók is: tigrisek, medvék, farkasok és oroszlánok kószáltak szabadon a városban. A Rusztavi-2 televíziós csatorna szerint egy gyerekkórház közelében hat farkast lőttek ki, az állatkert sajtószolgálata pedig arról adott hírt, hogy egy vízilovat a város egyik központi terén sikerült bekeríteni és altatólövedékkel ártalmatlanná tenni. A közösségi oldalakra feltöltött képek alapján egy krokodil is kiszabadult az állatkertből.

Mindazonáltal egyelőre nincsenek pontos információk arról, hogy hány és milyen vadállat maradt szabadon a város utcáin, ezért a hatóságok arra intették a lakókat, hogy ha tehetik, maradjanak otthonukban. Az áradások és a lezúduló vízmennyiség előzetes becslések szerint több tízmillió dolláros kárt okoztak.