Sokan irigylik azokat az embereket, akik valamilyen grófok vagy hercegek leszármazottai gondolván nekik biztos könnyű az életük.


Minderre rácáfol egy magyar fiatalember gróf Széchenyi leszármazottja, Széchenyi Krisztián táncművész. Bár szépapja Széchenyi István bátyja volt, mégsem lakik kastélyban és dúskál a pénzben. Krisztián átlagemberként él és egy albérletben lakik, de tisztában van örökségével. – írja a Bors.

A fiatalember elmondása szerint a szülei sokat meséltek neki a Széchenyiekről.

A családjuk a Magyarországon maradt vagyontalan ághoz tartozik. Krisztián apja Elemér sok szenvedés ellenére soha nem tagadta meg őseit és a nevét sem és nyíltan elmondta a fiának hogyan vesztette el a család a vagyonát 1956 után és a nagycenki kastély államosításáról is mesélt neki.


Krisztián nemrég meglátogatta oldalági őse, az 1645-1710 között élt Széchenyi Pál múmiáját a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárának múmia gyűjteményében. Forrás: Magyar Természettudományi Múzeum

A vagyont már azért is nagyon nehéz lenne visszaszerezni, mert a Széchenyiek kb. 120-an szétszórva élnek a világban. Az örökséghez pedig mindegyiküknek ugyanannyi köze és joga lenne.

A táncművész azonban úgy gondolkodik, hogy neki fontosabbak a Széchenyi emlékek, az épületek és a hagyatékok. Krisztán számára az egyik legfontosabb emlék például egy távirat, amelyet még dédapja, Széchenyi Emil koronaőr adott fel Pál fia megszületésekor.



A férfi a gróf előtagot nem használja a neve előtt, nem lett belőle politikus.

Ehelyett a művészi pályára lépett és táncosként dolgozik, sőt a számlákat is néha tologatja, mint egy hétköznapi ember.

Forrás: lemon