Két hete nagy hír volt, hogy a Microsoft Androidra, egészen pontosan a remek ár-érték arányban versenyző Xiaomi Mi 4 csúcsmobilokra is ingyen telepíthetővé teszi a készülő Windows 10-et.


A legutóbbi hírek szerint a Windows 10 telepítése része az úgynevezett Windows Insider programnak, melynek keretében a Xiaomi az Mi 4-es felhasználók kiválasztott csoportjának lehetővé teszi, hogy ingyenesen – és jogszerűen – flasheljék a Windows 10-et a mobiljukra. A partnerség – idézzük a marketingszöveget – lehetővé teszi a Microsoftnak, hogy közvetlen visszajelzéseket kapjon a felhasználóktól az új operációs rendszeréről és további tapasztalatokat szerezzen a kínai piacról.

Állítólag nem dual boot rendszerről van szó, hanem a redmondi óriás az Androidot teszi teljesen lecserélhetővé a Windows 10-re. A teljes lecserélhetőség persze nem röghöz kötés: az Android ugyanazzal a módszerrel könnyedén visszaállítható.

Az világos, hogy miért jó ez a Microsoftnak: szeretne a cég kiharapni egy szeletet az óriási kínai tortából. A főzött ROM-okat kedvelők is kimulatják magukat az új operációs rendszerrel – a Xiaomi érdekeltségét nehezebb a dologban felfedezni.


Windows 10 Xiaomi Mi 4-en

Ezen a videón a Windows 10 Preview fut, hibátlanul. Ami nem is csoda, hiszen egy ilyen hardveren bárminek illik zökkenőmentesen működnie. A WindowsBlogItalia által közzétett ízelítőn még nincs Cortana személyi asszisztens, s egy kínai piacra készült változatot láthatunk.

Forrás: Windows Blog Italia