„Szomorú szívvel tudatjuk, hogy drága feleség, édesanya, anyós, nagymama, testvér, keresztanya és rokon, S. Lajosné Sz. Terézia 59 éves korában elhunyt.” Ezt a gyászjelentést olvashatták a Petőfi Népe című kecskeméti lapban a hétvégén. 


A Bors információi szerint a korábban bolti eladóként dolgozó Terézia önkezével vetett véget életének saját otthonukban. Ő is egyike annak a több tízezer károsultnak, akinek elveszett a megtakarítása a Quaestor csődje miatt. 

Terézia temetése kedden volt Kecskeméten. Szörnyű ez az egész! Elvesztették minden pénzüket a brókerbotrányban, Terike pedig ettől teljesen kikészült. Felakasztotta magát a saját házukban, mesélte a szertartás előtt az asszony egyik korábbi munkatársa. 

A temetést végigzokogta Terézia férje, Lajos, akit családja, köztük fia tá­mogatott a rettenetes gyászban. Teréziát rengetegen el­kísérték utolsó út­jára, családján és rokonain kívül barátai, munkatársai, sőt vevői is. 

Úgy tudjuk, a családanya bolti eladóként dolgozott, és egy élet munkája vált semmivé a brókerbotrány miatt. Nyugdíjas, korábban esztergályosként dolgozó férjével együtt egy új házat szerettek volna venni. Hosszú évekig kuporgatták és fialtatták pénzüket a Quaestornál. 

A csőd előtt két héttel szerették volna kivenni a megtakarításukat. Az irodában azt mondták nekik, ráérnek vele, és ne aggódjanak, hiszen addig is jönnek a kamatok – mondta a Borsnak forrásunk. Teréziáék több tízmillió forintot buktak, amivel a csőd után szembesültek. Az asszony nem tudta ezt feldolgozni, így a halálba menekült.

Király szólt elsőként: Király József, a helyi MSZP frakcióvezetője hívta fel először a figyelmet arra: a brókerbotránynak van egy kecskeméti áldozata. Rengetegen jelentkeznek nálunk, akiknek mindenük odalett. Nekik jogi és lelki segítséget nyújtunk, tudtuk meg a politikustól. 

Utánaszámoltunk: