Amikor virágzik az orgona, akkor érdemes kipróbálni a finom orgonaszörp elkészítését. A szép lila színű virág úgy tűnik, kiállta a próbát!
Elkészítéséhez semmi más nem kell, csak néhány csészényi szép lila friss virág, citrom és cukor.
Akik furcsának találják a dolgot, azokat megmutatjuk, mert a receptet már a hobbikert.hu kipróbálta és bizony bevált.
Az április vége felé, illetve május elején virágzó illatos és szép színű és virágú orgona mindig rabul ejtette az embereket. Szépségén és illatán kívül van még egy jó tulajdonsága, méghozzá az, hogy ehető. Esetünkben iható.
Orgonaszörp elkészítése:
Hozzávalók:
1 csésze orgonavirág
1 csésze kristálycukor
1 csésze víz
1/2 – 1 citrom leve
zárható üvegek
Az orgonaszörp elkészítése:
A virágok leszemezésekor ügyelnünk kell arra, hogy zöld ne maradjon rajta. Egy kis segítséggel néhány csésze virágot elég rövid időn belül le tudunk szemezni. Ugyanis a szörpkészítésnél ez veszi el a legtöbb időt. A többi folyamat már megy, mint a karikacsapás.
A virágokat leöblítjük hideg vízzel szűrőbe helyezve.
Egy megfelelő méretű edényben, vízben felfőzzük a cukrot. Minden csésze virághoz 1-1 csészényi cukrot és vizet számolunk.
Amikor felforrt a cukros víz, a virágokat keverjük bele és még 4-5 percen keresztül főzzük még.
A tűzről levéve csavarjuk bele a citromlevet.
Szűrjük le és töltsük át a zárható üvegekbe.
Amikor kihűl a szörp, érdemes hűtőbe tenni.
Ásványvízzel, vagy tetszés szerint szódavízzel fogyaszthatjuk.
Forrás: hobbikert.hu