Az újnak hitt betegségben eddig 18-an haltak bele Nigériában, amelynek első tünete a kínzó fejfájás és sajnos 24 órán belül végez áldozataival.


A helyi emberek a haláleseteket isteni büntetésnek tartják, ami nincs. Mármint isten büntetése.

Irelében egymás után halnak meg az emberek, de eddig senki nem jött rá arra, hogy ennek mi az oka! A kórság tünetei nagyon erős fejfájással kezdődnek, ezt követően homályos látás, majd eszméletvesztés után 24 órán belül meghal a beteg.

„Rosszabb, mint az Ebola egyelőre ennyit tudunk” – nyilatkozott Ondo állam egészségügyi hatóságának vezetője újságíróknak. Az áldozatokban az a közös, hogy valamiféle alkoholos italt fogyasztottak haláluk előtt nagyjából 36 órával.


„Ez egy büntetés szentségtörés miatt, melyet istenünk Molokun ellen követtek el a fiatalok. Ők, akik mindent megtesznek meggazdagodásért, betörtek egy szentélyünkbe és onnan értékes kegytárgyakat vittek el” – nyilatkozta egy vallási vezető az újságíróknak.

Az egészségügyi szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy az áldozatoktól levett vizelet és vérminták alapján döntenek majd a további lépésekről. Az áldozatoktól vett mintákat a lagosi egyetemen elemzik.

Forrás: kiskegyed