Hosszasan beszélhetnénk arról, hogy mi az oka annak, hogy a világon olyan sokan hisznek a szellemekben, amiknek a létezésére nincs megcáfolhatatlan bizonyíték, mégis az emberek ősidők óta hisznek a túlvilágban, és abban, hogy a világon sokkal több létezik, mint amennyit ismerünk.


A szellemvadászok munkája éppen emiatt inkább misztikus, mint tudományos, hiszen arra a kérdésre keresik a választ, hogy túl lehet-e élni a halált, és amennyiben igen, akkor milyen formában létezhetünk tovább?

A kísértetvadászok elsősorban olyan épületeket keresnek fel, amelyekkel kapcsolatban elterjedt az a hír, hogy paranormális jelenségeket lehet bennük tapasztalni. Így vált az egyik közkedvelt célponttá a Mackenzie ház, amihez az 1970-es évek elejéig nagyon sok szellemvadász ellátogatott.

A Torontóba található épület William Lyon Mackenzie (1795–1861), a kanadai felkelő-államférfi tulajdonában állt. A történelmi múltú házban több, mint tíz évig tapasztaltak paranormális jelenségeket az emberek.

Ezek között szerepelt az, hogy éjszaka titokzatos, halk lépéseket lehetett hallani a sötét ház lépcsői felől. Máshonnan kísérteties zene csendült fel. A szemtanúk arról is beszámoltak, hogy egy frakkot viselő férfi bukkant fel a lépcsőfeljáróban.


Amikor az 1960-as években híre ment, hogy milyen furcsaságok történnek a Mackenzie házban, akkor a kísértetvadászokon kívül látnokok, médiumok és szelleműzők is megjelentek a rezidenciánál.
A ház egészen 1972-ig őrizte meg a paranormális hírnevét, ugyanis akkor alaposan utánanéztek az épületnek, és kiderült az unalmas, földhözragadt valóság. A Mackenzie ház mellett áll ugyanis egy irodaépületként funkcionáló lépcsőház, amiben éjszakánként takarítottak.

A rejtélyes zene forrására is fény derült. Egy másik házban ugyanis egy olyan család lakott, amelynek egyik tagja esténként zongorázott, és ez a zene hallatszott be a Mackenzie házba. S, hogy a frakkos férfi ki volt? Senki, mert az alakot a házmester felesége látta, aki éber álom állapotban volt, tehát egy egyszerű hallucináció volt a jelenség, ami a mély alvás és az ébredés közötti átmeneti állapotban történik meg az emberrel.


Habár a Mackenzie házban tapasztalható paranormális jelenségekre talált magyarázatok megállják a helyüket, mégis sokan ma is hisznek benne, hogy az épület elátkozott és kísértetjárta.

(Forrás: noiportal.hu)