A miniszterelnök is megszólalt a tegnapi, nagy vihart kavart Simicska interjút követően.Mindannyiunkat furdal a kíváncsiság, hogy most Simicska hazudik, hogy Orbán Viktor volt besúgó. De nem is csodálkozhatunk, hisz ettől hangos most az egész magyar parlament, és a hazai média. 



Mert, mi is történhet ez után? Semmi. A Fidesz a maga közel 2/3-val úgy begyökerezte magát a parlamentbe, hogy onnan őket a következő választásokig ki sem lehet robbantani. 
--------------------------------------------------------
INKÁBB NYOMSZ EGY KIS KULTÚRÁT?
--------------------------------------------------------
A másik megoldás, arra, hogy Orbán Viktor lemondjon, ahogy azt az Jobbik követelte, vajmi kevés az esély. Tehát maradna az utcára vonulás, maradna a forradalom, ami nem lesz. Az emberek félnek és a rendőrség jobban fel van fegyverezve mint bármikor. 

Mi csak figyeljük ezt az ingyen cirkuszt és mosolyogjunk rajta.

Simicska nyilatkozott

Simicska Lajos tegnap kora este adott interjút a Mandiner.hu-nak. Simicska az interjúban azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek - közös sorkatonai szolgálatuk idején - jelentenie kellett róla, de előre megbeszélték, mit fog írni a kormányfő.
--------------------------------------------------------
EZ IS ITTHON TÖRTÉNT
--------------------------------------------------------
A Miniszterelnökség reakcióként Orbán Viktor egy korábbi, képviselői írásbeli kérdésre adott válaszát küldte el, amelyben a miniszterelnök csatolt dokumentumokkal alátámasztva írja, hogy megpróbálták beszervezni, de azt  visszautasította.

Simicska Lajos az interjúban arról is beszélt: az előző rendszerben - édesapja 1956-os munkástanácsi szerepvállalása miatt - megfigyelték, a katonaságnál is "célszemély" volt, egy őrnagy egyszer meg is mutatott neki egy vastag aktát, ami róla gyűlt össze 22 éves korára, és fel is olvasott neki a jelentésekből. Hozzátette: volt olyan, aki odament hozzá a hadseregben és magától elmondta, hogy "jelentenie kell róla". Simicska Lajos azt mondta, Orbán Viktor volt az. Állítása szerint megbeszélték, hogy kitalálják együtt, miket fog írni.

A nagyvállalkozó arról is beszélt, hogy miután leszereltek, Orbán Viktor elmondta neki, a katonaság után "alá akartak íratni vele, de ő nemet mondott".  Simicska Lajos kijelentette: ezt harminc évig elhitte, "ma már nem tudom, mit gondoljak".

Orbán válaszolt


A Hír24 ma megkérdezte a kormányfőt, hogy mit szól az interjúban elhangzottakhoz. "A személyes sértettség beszél Simicskából. Méltánytalan, hogy egyesek politikai csim bum cirkusszá silányítják a magyar politikát" – válaszolta a magyar miniszterelnök.
--------------------------------------------------------
EZ SE SEMMI
--------------------------------------------------------
Hasonlóan nyilatkozott ma délelőtt Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke is, aki a hvg.hu hasonló kérdésére azt válaszolta: „az egész csak egy politikai csinn-bumm cirkusz, amivel nem foglalkoznak a továbbiakban.” 

A Miniszterelnökség már tegnap este a Mandiner megkeresésére reakcióként Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) 2012-es képviselői írásbeli kérdésre adott válaszát és az ahhoz csatolt egykori titkosszolgálati dokumentumokat küldte el. Ebben a miniszterelnök kifejtette, hogy a "diktatúra gépezete" vaskos dossziéban dolgozta föl ellenzéki tevékenységét, ezeket a dossziékat nyilvánosságra hozta.

Közölte, hogy sorkatonai szolgálatának első időszakában megpróbálták beszervezni, de ezt visszautasította, ami kiderül a dokumentumokból. Hozzátette, hogy később őt és feleségét, valamint ellenzéki társait "folyamatos megfigyelés alatt tartottak". 

"Az is világosan kiderül a dokumentumokból, hogy a nyolcvanas évek elejétől mindenféle titkosszolgálati eszközt bevetettek ellenünk. Megfigyeltek, besúgókat állítottak ránk, lehallgató eszközöket telepítettek a munkahelyünkre, a lakásunkba, sőt, a hálószobánkba is" - írta Orbán Viktor.
--------------------------------------------------------
ÉS ENNYI
Támadnak az olimpiai nindzsák
--------------------------------------------------------