Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában megkezdik az új Suzuki Vitara sorozatgyártását. A cég közölte, hogy stratégiát váltottak, és 2015-től minden második évben új modell kerül ki a Magyar Suzuki esztergomi gyárából. A futószalagról legördülő első Vitarába Orbán Viktor miniszterelnök ülhet be.


Az új szabadidőautó az S-Cross 1,6-os, 120 lóerős motorjait és futóművét kapta meg, de jobb terepjáró képességekkel rendelkezik, hasmagassága 18,5 centiméter.


ÉS MOST MIT AKARSZ CSINÁLNI?

Oura Rjoicsi vezérigazgató 2014 novemberében Budapesten jelentette be, hogy Esztergomban megkezdik a felkészülést a Suzuki Vitara sorozatgyártására, és a típust az anyavállalat valamennyi piacára exportálják majd világszerte. 

Kétévente új modell

A gyártás előkészítése több mint két évvel ezelőtt kezdődött, azóta erre 150-160 millió eurót fordított a cég. A sorozatgyártást hosszú technológiai, gyártási előkészületek előzték meg – mondta a Napi Gazdaságnak a vállalat kommunikációs vezetője. Ruska Viktória azt mondta, 2015-től kezdődően minden második évben új modell kerül ki a Magyar Suzuki esztergomi gyárából, amely stratégiát váltott. 

EBBE BELE KELL NYUGODNI!

Korábban Esztergom feladata az volt, hogy olcsó, családi kisautót értékesítsen Magyarországon és Európában. Az új koncepció szerint a magyar gyár ma már a flottamegrendelők igényeit is kielégíti, és világszerte forgalmazza járműveit. Jelenleg 60 országba szállít a Magyar Suzuki, a cél száz nemzeti képviselet létrehozása.

Az új Vitara

2014 októberében – több mint huszonöt évvel az első generációs Vitara bevezetése után – a Suzuki vadonatúj modellel tér vissza Vitara névhez – írja a Magyar Suzuki Zrt. a honlapján. A Suzuki négykerék-hajtási technológiái a Vitara sorozattal együtt fejlődtek. Az új Vitara is rendelhető az SX4 S-CROSS-ban debütált ALLGRIP rendszerrel. Az új Vitara fejlett biztonsági eszközei között szerepel a radarral támogatott automata vészfékrendszer (RBS), amely segít az ütközések megelőzésében, illetve súlyosságuk mérséklésében. 

Az újonnan fejlesztett, hétcolos kijelzővel ellátott audiorendszerhez okostelefon is csatlakoztatható. A Vitara sorozatból az 1988-as bevezetés óta a világ 190 országában és régiójában összesen több mint 2,87 millió darabot adtak el.