A tűzhely és a sütő tisztítása nem véletlenül jelent sokak számára kihívást, az ételekből származó szennyeződésektől ugyanis nem könnyű megszabadulni, különösen, ha zsíros vagy odaégett foltokról van szó.

Mindez a mikrohullámú sütőre is igaz lehet, ráadásul ennek esetében könnyebben fordulnak elő balesetek is, egy túlmelegített, majd szétdurrant virsli vagy éppen a túlforralt tej villámgyorsan véget vet a tisztaságnak.

Szerencsére azonban léteznek pofonegyszerű módszerek a mikró takarítására. Ilyen a következő is.

Erre lesz szükséged

A Lifehacker.com weboldalon leírt módszer szerint ahhoz, hogy tökéletesen tiszta legyen a mikrohullámú sütő, nincs szükség másra, mint egy mikrózható tálkára, egy tiszta, száraz rongyra, konyharuhára, valamint egy darab citromra.

Utóbbi remek szagtalanító, de a háztartás számos további területén is kiválthatja a vegyszereket - többek között a benne található gyengébb savnak köszönhetően -, legyen szó zsíroldásról a mosogatás során vagy éppen vízkőoldásról a fürdőszobában. Ha többet szeretnél tudni arról, mire használhatod, kattints ide!

Így alkalmazd a citromos módszert!

Töltsd meg a tálkát fél bögre vízzel, majd vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét. Ne aggódj a magok miatt, mivel ezután a kifacsart fél citromokat is nyugodtan a tálkába dobhatod.

Tedd a tálat a mikrohullámú sütőbe, majd melegítsd három percig közepes vagy magasabb fokozaton. Miután leállt, ne nyisd ki az ajtót, hagyd, hogy a forró, citromos gőz dolgozzon még öt percig. Ezután nagyon óvatosan vedd ki a tálkát - vigyázz, hogy ne égesd meg magad -, majd a konyharuhával töröld ki a készülék belsejét.