Azt állítja egy nő, hogy mindhárom gyerekét megszállták a démonok, a kiérkező rendőr pedig úgy véli, van valóságalapja a bejelentésnek. A házban állítólag több mint 200 démon garázdálkodik.

A rendőrkapitány szerint igaz az a történet, amit egy háromgyerekes anya mesél, gyermekeit valóban megszállták a démonok – de nemcsak őket, hanem a házát is, állítólag több mint 200 szellem garázdálkodik az indianai Garyben álló házban. Charles Austin már bő 35 éve van a rendőri pályán, és ezidő alatt meglehetősen sokat tapasztalt, de mint mondta, olyan kísérteties jelenségeket még sosem látott azelőtt, amit Latoya Ammons mesélt neki. A hivatalos jelentésbe így többek közt az is bekerült, hogy a pszichológusok tanúi voltak annak, amint az egyik, 9 éves gyermek “más hangokon” szólalt meg és “hátrafelé sétált fel a falon, majd átfordult és leszállt a lábára”.

A háromgyerekes anyánál és gyermekeinél több egészségügyi szakember is járt, akik megerősítették, hogy valóban furcsa jelenségek zajlanak a házban, a gyerekek nemcsak különös hangon szólalnak meg és a falon sétálnak, de néha lebegnek is. Mike Maginot lelkész ugyanakkor kételkedik a démonokról szóló történetek valódiságában, mert a gyerekek csak akkor reagáltak, amikor a pap a démonokat szidta. A családon ördögűzést hajtottak végre, ők azonban semmit nem reagáltak, amikor a pap latin nyelven Istent kezdte dicsérni – márpedig a gonosz szellemek ezt nem szokták szeretni. Amikor azonban a pap elkezdett elítélően beszélni (angolu) a démonokról, az egyik gyermek rögtön reagált rá.

Ammons azt mondta, először nem sokkal azután látta a lányát lebegni az ágy fölött, hogy 2012. március 10-én beköltöztek a három hálószobás bérelt ingatlanba. Egy másik alkalommal a hétéves fiára a szekrényben talált rá, miközben épp egy másik fiúval beszélt, akit állítólag csak ő látott. Amikor az anyja megkérdezte, miről beszélgetnek, a gyermek azt felelte, hogy a láthatatlan elmesélte neki, milyen érzés, mikor megölik őt.

Azóta a család elhagyta az ingatlant, és új bérlők költöztek be, de ők nem panaszkodnak kísérteties eseményekre.