A trafikmutyi, a földmutyi, a stadionmutyi vagy a nyugdíjlenyúlás kedves kis gyerekcsíny volt az alakuló NAV-botrányhoz képest, amiket a Hoppál-Zsigó-Selmeczi kommunikációs Bermuda-háromszögben eddig tökéletesen ügykezelt a Fidesz.

Horváth András állításaitól ezúttal láthatóan megbénult a kormány (Giró-Szász András is csak azzal az elképesztő cinikussággal próbálta magyarázni a látványos sunnyogást, hogy "sérti az ország érdekeit" a volt adóellenőr panaszkodása.)

Beszédes azonban az MSZP eltartott kisujja is: a Horváth szerint éppúgy sáros volt kormánypárt azért nem támogatja az ügyet vizsgáló parlamenti bizottság felállítását, mert azt a Jobbik is támogatja. Pedig a NAV-botrány a választási kampány legnagyobb ziccere lehetne az állítólag győzni készülő ellenzék számára, és ugyanígy a legnagyobb sötét foltja lesz a Fidesz-KDNP kormányzásnak.

Innentől érdekes a folytatás. Ha a ziccer is kimarad és a folt is csak halványul, akkor bizottság sem kell már hozzá, hogy megállapítsuk, a kitálalóknak mindenben igazuk volt.