Szilágyi Szabolcs hétfőn reggel tűnt el, a Csapó utcán látták utoljára, azóta nincs hír róla. Keresést is szerveztek a Nagyerdőre.

November 18-án reggel 06:45-kor eltűnt Debrecenben, a Csapó utcáról Szilágyi Szabolcs, azóta nincs hírünk róla – olvasható a Facebookon terjedő hírben. Szilágyi Szabolcsot kétségbeesetten keresik családtagjai: a férfi 42 éves, körülbelül 185 centiméter magas, rövid sötétszőke hajú, borostás. Szilágyi Szabolcs munkahelyére indult hétfőn, órája lett volna 8-tól a Tóth Árpád Gimnáziumban, de nem érkezett meg. Kékesszürke sportos dzsekiben ment el otthonról.

Szilágyi Szabolcs egy korábbi felvételen

A családtagjai azt kérik, akinek információja van hollétéről, látta, találkozott vele hétfő reggel óta, jelentkezzen a 30/589 76 77-es telefonszámon.

Azóta egy újabb felhívás is megjelent a Facebookon. Ebben azt írták, keresést szerveznek, ehhez várják az önkéntesek segítségét. Kedden délben gyülekeztek a Debreceni Köztemető főbejáratánál. Úgy tudjuk, azért ott, mert Szilágyi Szabolcs gyakran járt futni a Nagyerdőre. Kollégánk elmondta, körülbelül harmincan jelentek meg a helyszínen, főként fiatalok, akik több csoportban, csatárláncban fésülik át az erdőt. Valószínűleg nem jártak sikerrel, mert az egyik résztvevő délután 4 óra előtt azt írta ki a Facebook-üzenőfalára, hogy a keresés Bánkon, a Vekeri-tónál és Fancsikán folytatódik tovább

Kisebb csapatokban indultak az eltűnt tanár keresésére

Szilágyi Szabolcs 2007 szeptembere óta volt az igazgatója a Tóth Árpád Gimnáziumnak. Megbízatása öt évre szólt, de megvolt a lehetősége arra, hogy egy újabb cikluson keresztül tovább folytassa munkáját az iskola élén. Nyáron azonban úgy döntött, nem vállalja tovább az oktatási intézmény irányítását. Akkor azt mondta,  egészségügyi okokból határozott így.

Fenyősné Kircsi Amália, a Tóth Árpád Gimnázium megbízott igazgatója a Debrecen Televízió kérdésére elmondta, hétfőn az első óra utáni szünetben keresték telefonján a náluk nyelvtanárként dolgozó Szilágyi Szabolcsot, de ő nem vette fel a készüléket. Fenyősné Kircsi Amália úgy nyilatkozott, ilyen korábban még nem fordult elő a tanárral, az iskolában semmi nem történt, ami ezt indokolná.


Kedden, nem sokkal dél után a rendőrség is felhívást adott ki. Eszerint az eltűnt férfi felesége tett bejelentést a Debreceni Rendőrkapitányságon, mely szerint a férje 2013. november 18-án 6 óra 45 perc körüli időben a Csapó utcai otthonukból ismeretlen helyre távozott és az azóta eltelt időben nem adott életjelet magáról. A felkutatására tett eddigi intézkedések nem vezettek eredményre.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az eltűnt férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában hívható 06-30/ 866-1704 számot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8-16, P.: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.