A Magyar Hajnal Mozgalom elnöke, Kisgergely András a szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyílt levélben, keresetlen szavakkal ment neki a Jobbik szóvivőjének, Duró Dórának, aki korábban azzal vádolta meg a szélsőjobbos csoportot: csupán egy kamupárt, amely a kampányfinanszírozási rendszert kihasználva a pénzre hajt. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a levelet.Tanulságos.


"Mint ismert, csütörtökön, pártalapításunk és választási részvételünk bejelentése után megszólította mozgalmunkat a Jobbik szóvivője. nagyon helyesen felvilágosította a gyanútlan közvéleményt, hogy a Magyar Hajnal Mozgalom csupán egy kamupárt, amely a kampányfinanszírozási rendszert kihasználva a pénzre gyúr csupán. Ja igen, és én esküszegő volnék.

Megmondom őszintén, nagy bajba kerültünk, hiszen nehéz megmagyarázni bizonyítványunkat azután, hogy a nagyszerű hölgy, a magyar közélet egyik legkitűnőbb koponyája leleplezte szándékainkat. Azt is felrója nekünk Dóra asszony, hogy a tíz alapító tagon kívül nem rendelkezünk se alapszervezetekkel, se tagsággal, de híján vagyunk képviselőjelölteknek és aktivistáknak is.

Nem marad más hátra, mint meghajlani a leleplező és egyáltalán nem személyeskedő érvek előtt, és megdicsérni a Jobbik szóvivőjét. Igaztalanok ugyanis a vádak, miszerint Duró Dóra még nem dolgozott rendes civil munkahelyen, mégis, többek közt oktatásból oktatja ki az országot. Teljesen megérdemelten került a parlamentbe a 2010-ben körzetében elért 6,5 százalékával, szemben az én rongyos 34 százalékommal. A Jobbikot a Magyar Hajnallal szemben tízezrek alapították, nem kétséges. Az is biztos, hogy a Jobbik nem vesz igénybe kampányához állami támogatást, parlamenti képviselői ingyen dolgoznak és a négy év alatt felvett 2,5 milliárdos állami támogatást sem költik el. Kampányra pláne nem. A Jobbikban természetesen nincsenek “nehezen összeférhető személyiségek”, így a szétesés sincs kódolva, noha rossz nyelvek szerint a kirúgottak és csalódottan távozók létszáma a még bent lévőkével vetekszik.

Komolyra fordítom most a szót. Duró Dóra, aki az iskolapadból került a bársonyszékbe, és “nyilván” semmi köze gyors karrierjének férje Jobbikos alelnöki pozíciójához, tehát erkölcsi tehertétele sincsen, még mindig nagyon fiatal. De arra azért emlékezhetne, hogy pártja 2006-ban a MIÉP-pel közösen is csak 2 százalék elnyerésére volt képes. Akkor Duró Dóra kamupolitikus volt egy kamupártban, amely a pénzre hajtott?

Itt idézném Vona Gábort, aki kijelentette, hogy tiszta versenyt szeretne, a programok versenyét. Ön pedig ellentmondana neki és a tiszta versenyt gátolná? Régebben pont az volt a problémája a Jobbiknak, hogy a parlamenti pártok gyakorlatilag bármennyit költhettek, a parlamenten kívülieknek meg coki volt.

Idézhetném egy másik nyilatkozatát is. Miután engem és rengeteg borsodi jobbikost a pártelnök Szegedi Csanád miatt kizáratott, a 2012-es évet értékelő beszédében így fogalmazott: ” “nincs azzal semmi baj, ha valakinek ez az út nem tetszik, ha mást akar. De akkor szedje a sátorfáját, menjen máshová, csináljon egy másik pártot. Bizonyítsa, hogy mit tud.” Szembeszállna Duró Dóra Vona Gáborral?

A kamupártozása különben azért is nevetséges, mert nagyon jól tudja, hogy az országos listaállításhoz minimálisan szükséges követelményeket (13 500 aláírást és 27 jelöltet 7 megyéből) egy “asztaltársaság” nem tudja teljesíteni. Ne zavarja a hazudozásban, hogy közöltük: nem építünk tömegpártot, kizárólag mozgalmat, és 10 párttagra is csak azért volt szükségünk, mert a mozgalmak nem indulhatnak választáson, eképp az ország életébe nem szólhatnak bele. Tavasszal majd szedje elő ezt a közleményét, tanulságos lesz.

Tudja, Dóra, én csalódott vagyok, nem sértett. Ami az esküszegést illeti, vajon az szegte meg-e az esküjét, aki magyar hazafiak sokaságát elüldözte pártjából egy korrupt cionista alelnök kedvéért, vagy az, aki igazat mondott és leleplezte a beférkőzött ellenséget. Éppen esküjének megfelelően. S vajon összefér a képviselői esküvel és a Jobbik értékrendjével, hogy a párt a választói pénzén olyan céggel köt tízmilliós nagyságrendű szerződést, amelynek egy volt fideszes kormánytag a tulajdonosa, s ahol MSZP-s főtanácsadót alkalmaznak? Szabó Gábor édesapjának a frakciópénzből finanszírozott úgynevezett tanulmányáról mi a véleménye, összefér a nemzeti radikális értékrenddel, a pártprogrammal, az esküjükkel? Meséljen, képviselő asszony, visszaadják a mandátumukat?

A vége felé egy újabb idézetet szeretett elnökétől: “A Gárda a Jobbik lelkiismerete, felhatalmazom a gárdistákat arra, hogy ha képviselői nem jól végzik a parlamenti munkájukat, a lábunknál fogva húzzanak ki bennünket .”

Nos, ezen, mint felesküdött magyar gárdista, még elgondolkodom.

Addig is a Magyar Hajnal nevében kívánom, hogy az állami kampánytámogatás megszerzésén túl találjon magának valódi munkát. Például tanulmányozza nyilvános programunkat, s akkor végre a tényekkel is foglalkozhat a fantáziája helyett."

Kisgergely András
Magyar Hajnal
elnök