A Jobbik szerint az elmúlt évek kormányainak ígéretei ellenére aki gazdag volt, még gazdagabb lett, aki szegény volt, az pedig még szegényebbé vált.

MTI - Sneider Tamás, az Országgyűlés szociális bizottságának jobbikos elnöke írt erről csütörtökön, az MTI-hez a szegénység elleni küzdelem világnapján eljuttatott közleményében.

Szerinte a magyar társadalom jelentős része a kormány szlogenje ellenére nem azt tapasztalja, hogy Magyarország jobban teljesítene. A válságban ugyanis tovább erősödött a társadalom szegmentálódása, a szegénység és a társadalmi kirekesztettség - írta az ellenzéki politikus, hozzátéve: korábban a Fidesz- és MSZP-kormányok is tévesen ígérték: most meg kell húzni a nadrágszíjat, de nemsokára jobb lesz.

A Jobbik teljes mértékben elutasítja azt a "lázári kijelentést, miszerint akinek semmije nincs, az annyit is ér" - húzta alá Sneider Tamás, hangsúlyozva: a magyar embereknek joguk van a tisztességes munkához és a tisztességes bérhez, amelyből képesek otthont teremteni, családot alapítani és gyermekeiket felnevelni.