Közigazgatási eljárás indul a Farmos külterületén történt tűzeset ügyében, ugyanis testmaradványokat találtak a romok alatt.

MTI - Beluzsárné Belicza Andrea azt mondta, a Nagykátai Rendőrkapitányság vizsgálata fog fényt deríteni arra: milyen körülmények között gyulladt ki, majd égett porrá a Pest megyei Farmoson egy tanyaépület.

A szóvivő megerősítette az MTI értesülését, amely szerint testmaradványokat találtak a romok között, de egyelőre nem tudni, hogy azok állattól vagy egy, esetleg több embertől származnak.

Oláh László, a megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője korábban azt közölte: délelőtt 10 óra körül futott be hozzájuk a riasztás arról, hogy teljes terjedelmében ég egy 40 négyzetméter alapterületű tanyaépület Farmoson. A kivonuló tűzoltók jelentése szerint az ingatlan már jóval korábban kigyulladhatott, délelőttre az épület szinte teljesen kiégett, csak a kisebb tüzeket kellett eloltani.

Az eset kapcsán tűzvizsgálat indult és a fővárosi katasztrófavédelem kutyás szolgálata is a helyszínre érkezett, mivel felvetődött, hogy szándékos gyújtogatás történt - mondta Oláh László.