Az igazság győzelmeként értékeli közleményében az Együtt-PM szövetség, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) végzése szerint nem követték el a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértését annak a demonstrációnak a szervezői, amelynek során márciusban tüntetők hatoltak be a Fidesz Lendvay utcai épületének udvarára.

MTI - A PKKB mind a tizenegy, eljárás alá vont ember esetében hatályon kívül helyezte a gyülekezési joggal visszaélés miatt hozott rendőrségi határozatot, és megszüntette a velük szembeni szabálysértési eljárást.

Az Együtt-PM szövetség közleményében azt írta: a kormány intézkedéseit bíráló fiatalok ellen indított eljárás abszurd volt, kezdettől politikai hátsó szándék mozgatta.

"A székházfoglalókat a rezsim politikusai és bértollnokai előszeretettel illetik a Bajnai-gárda névvel. (...) A valóság ezekkel a hazugságokkal szemben az, hogy a székházfoglalás szervezői független, civil, megalázott, a jövőjükért aggódó diákok voltak. Nem mi álltunk mögöttük, de kezdettől mellettük állunk, hasonlóan sok más demokratához" - közölte a Bajnai Gordon vezette pártszövetség.

Véleményük szerint bár a Fidesz attól sem riad vissza, hogy szankcióval fenyegesse azokat, akik a szólás szabadságával és a gyülekezés jogával élve akarják nyilvánvalóvá tenni, hogy nem tetszik nekik a rendszer, a bíróság döntése "figyelmeztetés a hatalom képviselőinek, hogy még kétharmados többség birtokában sem tehetnek meg bármit".