Visszanyerte eredeti rendeltetését az 1909-ben átadott törökszentmiklósi városháza. A korábban évtizedeken át művelődési házként működő épület teljes felújítása után ismét a helyi önkormányzatnak és  hivatalának ad helyet.

MTI - A régi városháza eredeti funkciójának visszaadását az Európai Unió által finanszírozott, Törökszentmiklós a méltán büszke kistérségi központ című pályázatban tűzte ki célul az önkormányzat. A munkákat a Böjtös Bau Kft. végezte nettó 236 millió forintért - mondta el Bukta Ágnes sajtóreferens az MTI-nek.

A több mint 2300 négyzetméteres épület földszintjén, nagyjából 1000 négyzetméteren elsősorban ügyfélszolgálati tereket és irodákat alakítottak ki. A városháza dísztermében mostantól a képviselő-testületi üléseket és más hivatalos rendezvényeket, valamint házasságkötéseket tartanak.

A felújításból megtakarított pénzből a műemlék jellegű épület külső homlokzatát is helyreállították.

Az uniós projekt révén már korábban átadott új kulturális intézménnyel, az Ipolyi Arnold Könyvtár és Kulturális Központtal is gazdagodott a városközpont. Ebben az épületben eredetileg áruház működött. Az 1990-es években bezárták, és azóta üresen állt.