Ismét zavartalan a forgalom az M7-es autópályán Siófok-Sóstónál, ahol személyautó és kamion ütközött a Nagykanizsa felé vezető oldalon vasárnap reggel - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Méhes Dóra tájékoztatása szerint a baleseti helyszínelés és műszaki mentés idejére fél nyolctól félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben, a forgalom a belső sávban haladhatott.

Elmondása szerint a külső sávban haladó, almát szállító magyar rendszámú kamionba - eddig tisztázatlan körülmények között - hátulról belecsapódott a mögötte érkező személyautó, amelyben négyen utaztak, közülük hárman megsérültek. (A szóvivő pontosította a korábbi közlést, mely szerint egy nő és egy kisgyermek sérült meg a balesetben.)

Mint arról beszámolt, a vezető a saját lábán kiszállt a járműből, a mellette ülő nő beszorult a járműbe, akit - miután kiszabadították - súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállítottak a kaposvári kórházba. A hátsó ülésen utazó kisgyermek és a mellette ülő édesanyja is megsérült, őket a siófoki kórházba szállította a mentő - tette hozzá.

A helyszínre érkező mentőhelikopter leszállásának biztosítása érdekében 8 órától mintegy 20 percre teljes szélességében lezárták az útszakaszt. A rendőrök a forgalmat Siófok-Sóstónál a 7-es számú főútra terelték, onnan Siófoknál lehetett visszatérni az autópályára.

Forrás: MTI