A bukott baloldalon nem változott semmi, ugyanazok vannak együtt, akik tönkretették és szétlopták az országot – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert, a Fidesz frakcióvezetője azzal kapcsolatba, hogy Zuschlag János legkevesebb 72 millió forintot lopott abból a minisztériumból, amelyet akkor Gyurcsány Ferenc miniszterként, Mesterházy Attila pedig politikai államtitkárként vezetett.

MTI - Az MSZP budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón a Fidesz szóvivője kérdéseket intézett Mesterházy Attilához, az MSZP jelenlegi elnökéhez. Zsigó Róbert egyebek mellett arra várt választ, hogy miként működhetett egy bűnszervezet éveken át az államtitkárságán.

A Fidesz szóvivője azt is szerette volna megtudni, hogy mikor észlelte először Mesterházy Attila, hogy pályázati pénzek szocialista szervezetekhez vándorolnak a minisztériumból. Nem vette észre, vagy nem akart erről tudomást venni? - sorolta kérdéseit.

Zsigó Róbert arra is választ várt, hogy ha észrevette a lopást, azt jelezte-e főnökének, Gyurcsány Ferencnek? A kormánypárti politikus szerint, ha nem vette észre, akkor kérdés, hogy ennél nagyobb feladatot is meg tud-e oldani, el tud-e vállalni? Milyen érzés, hogy Zuschlag János vitte el a minisztérium helyett a felelősséget?  - zárta kérdéseit a Fidesz szóvivője.

A sajtótájékoztató közben Török Zsolt, az MSZP szóvivője és az ellenzéki párt néhány aktivistája a bajai önkormányzati választásokon indított Együtt-MSZP közös jelöltjének kampányfotóit emelte a magasba.

Török Zsolt a tájékoztató végén több kérdést is intézett Zsigó Róberthez a trafikügy, illetve a bajai választási kampány stílusa kapcsán, ám ezekre nem kapott választ. Az aktivisták a tájékoztató közben 100 forintos pénzérméket dobáltak a Fidesz szóvivőjének lábához.

A Fidesz szóvivője később újságírói kérdésre válaszolva a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtési kampányt Magyarország eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtési akciójának nevezte, amelyet 2,2 millió ember írt alá, több ezer aktivista segítségével. Mint elmondta: a Fidesz központilag nem adott pénzt ehhez, de ez nem zárja ki, hogy helyi politikusok a saját jövedelmükből a segítő munkáért ne jutalmazhatták volna meg az aktivistákat.