Nem jogerősen egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék szerdán egy lengyel férfit, aki két héttel ezelőtt meg akart vesztegetni egy rendőrt Budapesten - tájékoztatta a megbízott fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

MTI - Ibolya Tibor közleménye szerint az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője is enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A lengyel férfit a kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolták, gyorsított eljárásban állították bíróság elé.

A vád szerint szeptember 12-én az I. kerületi Király lépcsőnél a Készenléti Rendőrség rendőrei igazoltatni akarták a férfit, aki nem adta át papírjait, ezért a járőrök közölték vele, hogy előállítják kerületi rendőrségre.

Amikor a szolgálati autóhoz értek, a gyanúsított az övtáskájából elővett egy 100 eurós bankjegyet, és azt a mellette álló rendőrnek nyújtotta, egyidejűleg jelezve, hogy egy magánál tartott CD tokot a közelben lévő társának átadná. A járőrök ezt nem engedték, a tokban pedig kábítószergyanús anyagokat és anyagmaradványokat találtak, a tokot lefoglalták.

A Fővárosi Törvényszék a vádlottat szerdán bűnösnek mondta ki. A vesztegetés tárgyát képező 100 eurót a bíróság elkobozta.