Az Együtt-PM szövetség veszélyesnek és károsnak tartja a Nemzeti Pedagógus Kar létrehozását, ezért azt követeli, hogy a kormány ne valósítsa meg ezt az elképzelést – közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szelényi Zsuzsanna.

MTI - A szervezet politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy ezen a héten több százezer tanár írja alá az új kinevezési szerződését, amelyik rendelkezik az új státuszukról és a bérükről, de egyúttal a Nemzeti Pedagógus Karba is belépteti őket.

Szelényi Zsuzsanna, aki elfogadhatatlannak nevezte az intézkedést, azt is kiemelte: a Nemzeti Pedagógus Kar leplezetlen célja, hogy a tanárokat "ellenőrizze, móresre tanítsa, megfélemlítse".

Az Együtt-PM különösen nehezményezi, hogy az iskolaigazgatóknak kell aláíratniuk a szerződéseket és "listázniuk kell" azokat, akik nem szignálják az iratot vagy megjegyzést fűznek ahhoz - mondta.

Azt is kijelentette, hogy a testület létrehozása nemcsak megalázó, de a pedagógusok szakmai munkájára is kihat, mert akik "megaláztatásban részesülnek, akiket megfigyelnek", azok nem képesek megfelelően dolgozni.

Amennyiben a 2014-es választások után az Együtt-PM hatalomra kerül, akkor megszüntetik a Nemzeti Pedagógus Kart – tette hozzá.

Pártok, Együtt-PM, hírek, Magyarország