Mostanáig a zsákokba csomagolt cukor rakomány 55-60 százalékát rakodták ki, és eddig 13 konténernyi hadianyagot és felszerelést találtak.
 

MTI - A panamai hatóságok éles lőszert és robbanóanyagot is találtak azon az észak-koreai hajón, amelyet Kubából hazafelé tartva július közepén feltartóztattak a Panamai-csatornánál.

Javier Caraballo ügyész helyi idő szerint még csütörtökön közölte tudósítókkal, hogy RPG típusú kézi rakétavetőhöz való gránátokat találtak, és egy még meg nem határozott típusú robbanószert, amelyet a nehéz tüzérségnél használnak. Az átvizsgálás során most először bukkantak lőszerre és robbanóanyagra a hajón, amely Phenjan és Havanna állítása szerint felújítani való ócska fegyvereket szállított. A lőszert a legális rakomány közé rejtve szállították a fegyverembargó alatt álló Észak-Koreába.

A lőszert és a robbanóanyagot Manzanillo kikötő egy elszigetelt részére vitték, ahol szakértők vizsgálják, s ahová elővigyázatosságból nem engedték be a sajtót. Megmutattak viszont öt, szintén aznap megtalált járművet, amelyről a hatóságok azt állítják, hogy három közülük rakétaindító parancsnoki központ, a másik kettő pedig ezeket kiszolgáló egység.

Az ügyész elmondta, hogy mostanáig a zsákokba csomagolt cukor rakomány 55-60 százalékát rakodták ki, és eddig 13 konténernyi hadianyagot és felszerelést találtak, közte rakétákat szétszerelt állapotban, elavult légvédelmi rendszereket, két MiG 21-es harci repülőgépet és 15 hozzájuk való hajtóművet.