Budapest – A Jobbik újra benyújtja a parlamentnek azt a javaslatát, amelyik azt célozza, hogy az ezer négyzetméternél kisebb eladóterű üzletekben az állam fizesse az online pénztárgépek bekötését – jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Volner János.

MTI - A Jobbik február végén már előállt ugyanezzel a javaslattal, de akkor azt tárgysorozatba sem vették.

Az ellenzéki párt alelnöke a korábbi érveléséhez hasonlóan azt mondta, hogy a nemzetgazdasági tárca hatástanulmánya alapján az állam 92,5 milliárd forint bevételre tesz szert a pénztárgépek online bekötéséből. Szerinte ennek a bevételnövekedésnek egy részéből lehetne átvállalni a költségeket.

Volner János azt mondta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) három olyan cég szerződött az online infrastruktúra kiépítésére, amelyek "jelentős részben korábban Közgép tulajdonban voltak". Példaként említette a RacioNet Zrt.-t és a Storm Holding Zrt.-t.

Kérdésre válaszolva azt mondta, előzetes becslésük szerint javaslatuk nagyjából 15 milliárd forintba kerülne. A pontos összeget nehéz megbecsülni, mert úgy látják, hogy a NAV-val szerződő cégek árszabásai jelentősen felülárazottak – tette hozzá.