Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Izland, valamint a Kelet-európai-síkság északi része fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra arrafelé és a hozzájuk tartozó frontok mentén - a Brit-szigetek, Franciaország és a Kelet-európai-síkság nyugati területei fölött - erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget fölött magasnyomás helyezkedik el, így ott a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Több a felhő az anticiklon déli peremén Közép-Európa térségében, itt szórványosan alakul ki eső, záporeső, néhol zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős északi tájakon és a frontok mentén többnyire 12 és 20, másutt általában 22, 32 fok között alakul. A legmelegebb továbbra is a Pireneusi-félszigeten van, ott a délutáni órákban több helyen 36, 40 fokot is mérnek.
Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte váltakozó nedvességtartalmú, majd nyugat felől egyre nedvesebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Szombaton a továbbiakban átmenetileg keleten is megnövekszik a felhőzet, ott is előfordulhat záporeső, majd éjszaka ismét kevesebb lesz a felhő, csak néhol lehet kisebb csapadék. Vasárnap reggeltől nyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, az ország középső részén rövidebb, keleten még hosszabb időre kisüt a nap. Nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Szombaton az északkeleti, vasárnap a délkeleti szél helyenként megélénkül. Zivatar környezetében viharos széllökés is kialakulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap északnyugaton 22, délkeleten 29 fok körül várható.