Első fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az OMSZ 7 dunántúli megyére a várható zivatarok miatt.
 
 
A met.hu azt írja: kedden elsősorban a Dunántúl nyugati felében számíthatunk intenzív záporokra, helyenként (főként délután, este) zivatarra, amelyet felhőszakadás (> 25-30 mm csapadék) és 50 km/h feletti széllökés kísérhet. Kis valószínűséggel a délnyugati határ közelében délután, este egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhat, amelyhez felhőszakadás (> 40 mm), jégeső (1 cm-es átmérő) és 70 km/h feletti szél társulhat.

Várhatóan az éjféli, szerda hajnali óráktól a Dunántúl nyugati felében, a délelőtti óráktól főként a Dunántúlon és délen, délután, este pedig már a keleti országrészben is több alkalommal intenzív záporokra számíthatunk. Zivatar a kora hajnali óráktól a Dunántúl nyugati felében, napközben már főként délen és keleten is kialakulhat szélerősödés (> 50-60 km/h) kíséretében. Intenzív záporok vagy zivatarok környezetében néhol felhőszakadás (általában > 30 mm, de a Dunántúlon és délen 40 mm feletti csapadékkal) várható. Az ország nyugati, déli és keleti részein szerdán egy-egy intenzív vagy heves zivatar sem zárható ki jégesővel (1-2 cm-es átmérővel) és 70-80 km/h feletti széllökéssel.

Kedd estig

Kezdetben több lesz a felhő, majd szakadozik a felhőzet, és az ország nagy részén néhány órára kisüt a nap. Nyugaton többfelé valószínű újabb zápor, zivatar, másutt csak néhol lehet gyenge zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20, 26 fok között alakul.

Szerdától szombatig

Eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Később kevesebb lesz a felhő, több a napsütés, egyre kevesebb helyen lehet zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 13, 18, majd 9, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20, 26 fok között várható.

Front nincs, csak változékony idő

Front továbbra sem terheli szervezetünket, de a több hullámban érkező nedves levegő, illetve a változékony idő megviselheti az arra érzékenyek szervezetét. Tipikus tünet a fejfájás, a levertség. A felhősebb időszakok alatt álmosságérzet törhet ránk, csökkenhet a koncentrálóképesség.