Budapest - A Fidesz szerint egyedül "a vereségébe beletörődni képtelen bukott baloldal" az, amely veszélyezteti a választások tisztaságát - reagált a kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi közlésére.

A DK alelnöke azt írta, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke egy korábbi interjúban beismerte, hogy "nem képes a választás korrekt lebonyolítására", mert a törvény - főleg a levélben való szavazásnál - teret ad a visszaéléseknek. Bíznak az emberekben, de a kormánypártokról feltételezik, hogy csalni akarnak - tette hozzá Molnár Csaba.

A Fidesz sajtóirodája ezt kommentálva úgy fogalmazott, hogy a baloldal a "választóktól való félelmében" egyszer már "aljas gyűlöletkampányt" folytatott a külhoni magyarság ellen, majd "lepaktált az alvilággal is, hogy manipuláljon egy választást". Úgy értékelik, ma újra a külhoni magyarokat használják fel arra, hogy saját kudarcukat magyarázzák.

Hozzátették: a baloldalon semmi sem változott, ugyanazok az emberek és ugyanazok az "aljas eszközök vannak", mint korábban. A külhoni magyarokra - ahogy mindenki másra - vonatkozó választási szabályokat nagyon pontosan, világosan és egyértelműen tartalmazza a választási törvény - rögzíti a közlemény.

Forrás: MTI