A projekt keretében a felszíni és felszín alatti vizek védelme érdekében szükséges kármentesítési, tájrendezési munkákat kell elvégezni, "egy későbbi újrahasznosíthatóság lehetőségének figyelembe vételével."

Egyetlen ajánlattevőként, az eredetileg becsült nettó 10,7 milliárd forint helyett nettó 10,1 milliárd forinttal nyerte el a Vértesi Környezetgazdálkodási Kft. a Lahóca-hegyi színesfémbányászathoz köthető környezeti károk felszámolásának második ütememét - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A Recsk és Mátraderecske települések külterületén elvégzendő munkára az állami tulajdonban lévő Mecsek-Öko Környezetvédelmi Zrt. írt ki hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.
A bányák környezetmentesítésével, rekultivációjával foglalkozó ajánlatkérőnek fióktelepe van Recsken.

Az oroszlányi székhelyű társaság - a Céginformáció adatai szerint - 2009-ben alakult, a jegyzett tőkéje 4 millió forint. Jelenlegi tulajdonosai, a Tatai Környezetvédelmi Zrt., valamint a Pentavia Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Az értékesítés nettó árbevétele 2010-ben 1,5 milliárd, míg 2011-ben 8 milliárd forint volt. A mérleg szerinti eredménye pedig - az előbbi sorrendben - 12,8 illetve 506 millió forint lett.