George Alexander Loius, Cambridge hercege - ilyen hangzatos nevet visel a két napja született királyi bébi. Hamarabb megvolt a névválasztás, mint várták.

Magyarul György Sándor Lajosnak, röviden csak György hercegnek fogjuk hívni Vilmos és Katalin most született kisfiát, akinek a nevét nem hozták azonnal nyilvánosságra.
Tegnap még a nagypapa, Károly herceg is úgy nyilatkozott, hogy nem tudja a baba nevét, de amikor ma reggel Erzsébet királynő is meglátogatta a leendő trónörököst, már azt rebesgették, hogy ő értesült a névről.
Tiszteletet parancsoló nevet kapott a kis királyfi
A bukmékereknél is a György volt a legnépszerűbb tipp, amikor bejelentették Katalin terhességét. Az angol történelem során hat György király fejére került korona, az utolsó köztük a dadogósként elhíresült VI. György volt, akiről nemrégiben hollywoodi film is készült. 
Épp ezért ez a név szorosan összefonódott az angol királyi családdal, de a hercegi párhoz közeli források szerint nem a szimbolikus jelentése miatt esett épp erre a névre Katalin és Vilmos választása, hanem egyszerűen csak tetszik nekik.