Összesen huszonnégyen fúltak vízbe szerda hajnalban, amikor egy illegális bevándorlókat szállító hajó elsüllyedt a török partoknál.

MTI - A hajó kapitánya helyi idő szerint hajnali kettőkor kért segítséget a török parti őrségtől, jelezve, hogy süllyedni kezdtek. A parti őrség négy kisebb hajóval, egy helikopterrel és egy repülővel érkezett a helyszínre, de csak 12 embert tudtak megmenteni. Az esetleges túlélők utáni kutatás egészen szerda reggelig folytatódott.

A hatóságok szerint az utasok célpontja a görög Leszbosz szigete lehetett, amely nem messze fekszik a Törökország északnyugati részén található Ezinétől. Ez utóbbinak a közelében történt a szerencsétlenség.

Törökország az Ázsiából és Afrikából Európa felé irányuló illegális migráció fontos megállója, és az ország partjainak közelében a bevándorlók gyakran szenvednek hajótörést. Görögország nemrég szögesdrótkerítéssel erősítette meg a török-görög szárazföldi határt, így az Égei-tengeren található görög szigetek váltak a bevándorlók új célpontjaivá.