Időjárási helyzet Európában:

A Kelet-európai-síkság felett ciklon örvénylik. Területén sok a felhő, több helyen esik az eső, záporeső. Lengyelország, Ukrajna keleti határa mentén, Fehéroroszországban, a balti államokban és Oroszország nagy részén hűvös is az idő, a maximum-hőmérséklet 15 és 23 fok között változik, jelenleg itt van a kontinensen a leghidegebb.

Nyugat-, Közép- és Dél-Európában viszont folytatódik a kánikula, a legmelegebb délutáni órákra nagy területen 30 fok fölé melegszik fel a levegő; Dél-Franciaországban a Pireneusi-félszigeten 35, 36 fokot is mérnek. A Brit-szigeteket - hosszú idő után - egy ciklon érte el, hatására már több helyről jelentettek esőt, záporesőt; sőt ugyanennek a ciklonnak a nedves levegője Franciaországban hevesebb zivatarokat is okozott. Csütörtökön az említett északnyugat-európai ciklon peremén átmenetileg Közép-Európa fölé is nedvesebb, de meleg levegő áramlik. Helyi zápor, zivatar a Kárpát-medencében is kialakulhat, de a meleg lényegesen nem mérséklődik.


Várható időjárás az ország területére csütörtök estig:

Szerdán az ország nagy részén zavartalanul napos időre számíthatunk, elsősorban a délnyugati területeken lehet több a gomolyfelhő, ott egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. Csütörtökön átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a több-kevesebb napsütés mellett délelőtt inkább nyugaton, délután pedig keleten lehet tartósabban felhős az ég. Helyi zápor, zivatar is várható, nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében. Csütörtökön megélénkül az északnyugati szél, zivatar környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 28 és 33 fok között várható.