Budapest - A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a Hyginett Magyar-Amerikai Higiéniai Cikkeket Gyártó Kft. Csömörön épülő gyártóüzemének közigazgatási hatósági ügyeit, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.

A rendelet külön kijelöli a Csömör nagyközség területén a meglévő gyáregység bővítésével megvalósuló, újgenerációs női higiéniai termékeket gyártó beruházás engedélyezésében eljáró hatóságokat, az egyes ügyek koordinálására pedig a Pest Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelöli ki.

A település önkormányzata az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást az új beruházásról.

A Hyginett Kft. csömöri egységében - amely 1991 óta a Procter & Gamble (P&G)tulajdonában van - mintegy 240 millió dollár értékű beruházást valósítottak meg az elmúlt 20 évben. A csömöri gyár a P&G második legnagyobb női higiénés termékeket gyártó egysége a világon. A gyáregység a magyar mellett 5 kontinensen további 50 piacot lát el termékeivel, mintegy 800 munkatárs és több száz helyi beszállító közreműködésével. A Hyginett Kft. adózott eredménye a 2012 június 30.-án zárult üzleti évben 2 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 1,9 milliárd forintot tett ki.