Cécile Kyengét legutóbb pénteken inzultálták: egy ismeretlen két banánt dobott oda neki.

MTI - Olaszország kongói származású társadalmi integrációs minisztere, Cécile Kyenge fárasztónak tartja az egymást követő sértéseket, amelyek fekete bőrszíne miatt érik, de azt mondta egy vasárnap megjelent interjúban, hogy a támadásokkal nem fogják elriasztani feladatától.

Kyenge a La Repubblica című újságnak elmondta, néha aggódik két, 20 és 17 éves lánya miatt, illetve más kisebbségiek miatt, akiknek a biztonsága nem garantált, és akiket támadások érnek Olaszországban. "Nem titkolom, fárasztónak érzem, hogy megismétlődnek a súlyos sértések. Nem vártam, hogy ilyen erősek lesznek. De nem állok meg, nem figyelek oda rájuk. Megpróbálok előre tekinteni, és gondolkodom a legjobb válaszon, amelyet a politika és a társadalom adni tud erre a zaklatásra" - mondta az olasz kormány első fekete minisztere.

"Más európai államokban, például Svédországban is vannak fekete miniszterek, de velük nem történik az, ami velem. Nem képzeltem volna, hogy a reakciók ilyen erőszakosak lesznek. A bevándorlók különböző utat jártak be, de a róluk szóló hírek csak az illegalitással és a bűnözéssel foglalkoznak" - fakadt ki. Kyengét legutóbb pénteken inzultálták: egy ismeretlen két banánt dobott oda neki; az olasz szenátus Északi Ligához tartozó alelnöke két hete nyilvánosan egy orangutánhoz hasonlította az asszonyt, de azután bocsánatkérésre kényszerült. A Kongóban született 49 éves Kyenge 1983-ban illegális bevándorlóként érkezett Olaszországba.