A Fidesz szerint egyedül a Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája bukott meg mind a magyar emberek szemében, mind a gazdasági mutatókban.

MTI - A párt szerdán így reagált az MSZP frakcióvezető-helyettesének szavaira. Józsa István arról beszélt, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődjét jelzik az augusztus 1-jétől életbe lépő adóemelések, amelyekre nem volna szükség, ha növekedne a gazdaság.

A Fidesz ugyanakkor azt közölte: a szocialista kormányok az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, a magyar családokat megszorítások sorozatával sújtották, felelőtlen költekezésük miatt az ország pénzügyileg kiszámíthatatlan, sérülékeny volt. "Csaknem Görögország sorsára jutottunk" - fogalmaz a Fidesz a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy mostanra Magyarország pénzügyileg talpra állt, kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, "saját erejéből visszafizeti a bukott baloldal által felvett IMF-hitelt, miközben az ország jelenlegi vezetése minden eszközzel segíti a magyar családok és vállalkozások boldogulását".

A közleményen írtak arról is, hogy tízéves rekordot döntött meg a foglalkoztatási ráta, csökken a rezsi, bővül a családi adórendszer "és nem engedjük el a Gyurcsány-Bajnai-kormány által devizahitelbe hajszolt családok kezét".