A világ csaknem 50 országát meghódító, nyolc millió néző elismerését kivívó Magyar Állami Népi Együttes július 5-én már második alkalommal látogatott Kárpátaljára.

Ezúttal Ungváron, a Kárpátaljai Megyei Filharmóniában volt látható „Szép magyar tánc" című előadásuk.

A filharmónia nagytermét színültig megtöltő közönséget Balogh Dénes, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja köszöntötte. Elmondta, hogy az anyaország Nyugat-Ukrajnára, mint közvetlen szomszédjára különös figyelmet fordít, és a Magyar Állami Népi Együttes mostani ungvári, valamint beregszászi előadása is jól példázza a kapcsolatok gazdagságát.

A köszöntő után kezdetét vette a két felvonásos előadás. A „Szép magyar tánc" különböző tájegységek táncaiból és dalaiból összeállított koreográfiát és népzenei alkotást tartalmazott. A zenekarhoz, melyet Radics Ferenc vezető prímás irányított, csatalakozott Hetényi Milán, aki szólót énekelt. Az előadás folyamán több alkalommal táncoltak szólót a tánckar férfi tagjai. A táncosok és zenészek lendülete teljesen magával ragadta a közönséget, s a kétszeri visszatapsolás után felállva is kifejezték tetszésüket a művészeknek. A műsor végén a két szervező, Magyarország Ungvári Főkonzulátusa és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség köszönetképpen virágkosarakat nyújtott át az együttesnek.

Forrás:  Kárpátalja Ma