A Tihanyi Szabadtéri Játékok előadásai idén 10. alkalommal jelentkeznek, július 05-től augusztus 24-ig minden pénteken és szombaton. A jubileumra tekintettel a nyitó hétvégén Bujtor Istvánra, a Játékok elindítójára emlékezünk.

Július 05-én pénteken az egyik utolsó rendezését, a Kaktusz virága című vígjátékot iktattuk a programba, szombaton a Frenreisz Károly által vezetett Skorpió együttes ad koncertet, vasárnap pedig a „Bujtor István emlékkoncert” keretében, a kitűnő művészeket (Korda György, Kovács Kati, Szulák Andrea, Szolnoki Péter) kísérő zenekar (Hungarian Studio Orchestra) vezetőjeként fellép fia, Balázs is.

A színre kerülő kurrens darabok szereplői országos kedvencek: Reviczky Gábor, Szulák Andrea, Lehoczky Zsuzsa, Kulka János, Csákányi Eszter, Mikó István, Nemcsák Károly, Kern András, Hernádi Judit, Eperjes Károly, Esztergályos Cecília, Hujber Ferenc, Gregor Bernadett, Bajor Imre, Dobó Kata, Csonka András, Csala Zsuzsa, Voith Ági, Bodrogi Gyula, Margitai Ági, Vári Éva, Gálvölgyi János, Koncz Gábor és még sokan mások. Az idelátogatók megtekinthetik a Mohácsi testvérek rendezésében a Hippolytot, Az indul a bakterházat, a Lövölde teret, amely Kern András egyszemélyes estje.

A színházi előadásokon kívül fellép a Budapest Bár, és koncertezik a Csík zenekar is. Csütörtökönként kitűnő gyerekelőadások színesítik a programot. A legkisebbeknek a Micimackó, a Csipkerózsika vagy A suszter manói című mesejátékból válogathatnak.