A június 26-30., illetve július 3-7. közötti fesztiválon Magyar örökség - Az újjáéledés gyökerei címmel mutatkozik be a magyar zene, tánc, kézművesség, borászat és gasztronómia az amerikai főváros szívében.

MTI - Kezdetét veszi szerdán az idei washingtoni Smithsonian Folklife Festival (SFF), amelynek meghívott díszvendége Magyarország.

A fesztivál magyar programját Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Fellegi Tamás, a Magyarország Kezdeményezések Alapítvány vezetője nyitja meg.

A fesztivált a Capitolium és a Washington emlékmű között elterülő National Mall parkban 1967 óta évente megrendezik, látogatóinak száma minden évben 1-1,5 millió főre tehető.

A fesztivál magyar programjának előkészítését a Smithsonian Intézet és a Balassi Intézet közösen végezte, és jelentős munkát végzett a washingtoni magyar nagykövetség is, amely kísérőrendezvényeket szervezett: több koncertet a Kennedy Centerbe és az Amerikai Egyetem Katzen Művészeti Központjába, divatbemutatót az International Club of DC-be és filmvetítéseket a Természettörténeti Nemzeti Múzeumba.