A naptejekben, a nyomtatókban és a könnyű sportfelszerelésekben használt ultrafinom nanorészecskék belélegzése lehet baj.

A két leggyakrabban alkalmazott nanoanyagot vizsgáló kutatás eredményei azért jelentősek, mert óriási mennyiséget használnak fel belőlük az iparban, az elektronikában és a gyógyászatban is. A nanoanyagok azt a célt szolgálják, hogy segítségükkel erősebbé és rugalmasabbá tegyék a termékeket.

Már korábbi kutatások is kimutatták a nanoanyagok tüdőkárosító hatását, de a mostani kutatás során fordult elő először, hogy az Egyesült Államok különböző laboratóriumaiban egyszerre hasonló eredmények születtek a kockázatot illetően. Az Environmental Health Perspectives internetes számában publikált tanulmány szerzői azt remélik, hogy eredményeik segítenek majd a nanotechnológia biztonságos fejlesztésére vonatkozó szabályozás megalkotásában.

en nem volt még rajtad egysoros változat, érdemes edző segítségét kérni.Bármennyire is fájó, de felnőtt fejjel nehezebb elsajátítani az alapokat, mivel sokkal nagyobb a tudatos, vagy tudatalatti félelmünk, így ügyetlenebbek is vadunk fele annyi idős társainknál.A gyerekek amúgy is hamar elsajátítanak minden idegen mozgást, ne irigyeljük ezt tőlük! Ők már 4 éves koruk körül megismerkedhetnek ezzel a sporttal, de rendszeresen pár évvel később űzhetik, mivel akkor már biztos egyensúlyérzékkel rendelkeznek.Adj időt magadnak!Miután elhatároztad, hogy nekileselkedsz, és már be is szereztél egy menő darabot, irány a szabadba és rajta! Ne vegye el a kedvedet az, ha nem úgy suhansz, mint régen, ugyanúgy, mint a biciklizést, ezt sem felejtheted el teljesen, csak bele kell rázódnod!Pár alkalom után már magabiztosan fogod kerülgetni a gyalogosakat, de vigyázz, csak óvatosan, nehogy mindenkinek tűzijáték kilövésére emlékeztető ugrással kelljen kitérnie az utadból!Egy hatásos alakformálóHa már rendszeresebben korizol, észreveheted, mennyi jótékony hatásától fosztottad meg magad ezidáig. Pár hónap múlva büszkén konstatálod, hogy lógnak rajtad a ruháid, ezért jöhet a szükséges rossz (de valljuk be, valahol nagyon is jó) ruhatárcsere. Bikinid már nem fog lötyögni a fenekeden, ugyanis annyira izmos és kerek lett, hogy kitölti az alsó részt (és nem a zsír miatt).A hangulatod is megváltozik, sokkal vidámabb és lazább leszel, és ezt a családod is értékelni fogja. Legközelebb kérd meg, hogy tartsanak veled, így megoszthatod velük, mennyire nagyszerű kikapcsolódás és mozgás is egyben a görkorcsolyázás!

Forrás: hir24