Kutyái védtek meg egy besurranó tolvaj támadásától egy tiszaföldvári férfit. A 38 éves betörő könnyű zsákmány reményében ment be a családi ház udvarára, de házőrzőkre nem számított.


Saját portáján érte tetten a tolvajt a tiszaföldvári 72 éves sértett. A menekülő elkövetőt vissza akarta tartani, azonban a tolvaj rátámadt, és bántalmazni kezdte. Az idős férfi rottweilerei ekkor gazdájuk védelmére kelve rárontottak a 38 éves K. Róbertre.
– A tulajdonos azonnal értesítette a rendőrséget, az elkövetőt mentővel szállították kórházba a helyszínről. A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt indított nyomozást az ügyben, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – tájékoztatta a Szoljon.hu-t Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Helyiek elmondása szerint az idős férfi esténként mindig sétálni viszi a két rottweiler fajtájú kutyáját. Aznap éppen visszaért a sétáról, amikor beengedte a két ebet az udvarra. Akkor találta szembe magát a betörővel, aki menekülni akart, s közben lökdösődni kezdtek.
– Erre a két kutya nekiugrott a bűnözőnek. Nem kímélték, állítólag az arcát, karját, lábát marták össze, talán még a fülét is leharapták. Utána jöttek a rendőrök meg a mentők, de azt a jómadarat nem bilincsben, hanem hordágyon vitték el – mesélte egy helybéli szoljon.hu-nak. K. Róbertet a Hetényi Géza Kórházban az intenzív osztályon ápolják súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

Forrás: : www.borsonline.hu