A kiadvány tizenhárom riportot tartalmaz.

Riportkötetként is megjelent a Kossuth Rádió A Hely című műsora. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gondozásában, a L'Harmattan Kiadónál publikált kiadvány tizenhárom riportot tartalmaz.

Egy héten belül éri el ezredik adását a Farkas Erika által vezetett, 2009 májusa óta hallható riportmagazin, amelynek adásai egy-egy érdekes helyre kalauzolják el a rádióhallgatókat - ismertette a kötet pénteki bemutatóján Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke.

Farkas Erika a tájékoztatón arról számolt be, hogy a naponta, 25 percben jelentkező műsor eddigi négy éve során járt már bezárt külszíni bányában, amelynek egykori dolgozói az újranyitásért küzdöttek, bemutatta többek között Németh Vilmost, a vak aikidómestert is, aki nemcsak az önvédelemre, hanem a jogérvényesítésre is megtanítja növendékeit. A műsorvezető, aki a műsor szerkesztőinek munkáját nélkülözhetetlennek nevezte egy színvonalas riport elkészítéséhez, elmondta: történeteik okosak, mélyek és szomorúak.

Tóth Tamás Antal, a Kossuth Rádió csatornakoordinátora a műsor, valamint a csatorna készítőinek sokszínűségét méltatta, mint mondta, a rádió adásait nemcsak bölcsészek, hanem mérnökök, közgazdászok, orvosok is készítik. 
Votisky Anna, a L'Harmattan Kiadó főszerkesztője, azt hangsúlyozta: az ismeretterjesztést fontos missziónak tekintik, a háromezres példányban megjelentetett kötettel a tudományos-ismeretterjesztő olvasmányok iránt érdeklődők igényeit elégítik ki.

forrás: hirado.hu