A klub korábbi kiválóságai sorra mondják el, mit jelentett nekik a Manchester Unitedtől a szezon végén nyugdíjba vonuló legendás menedzser,Sir Alex Ferguson (képünkön).
„Köszönök mindent, Főnök!” – írja saját Twitter-oldalán Cristiano Ronaldo, aki Sir Alex Ferguson keze alatt lett kissé öntörvényű tehetségből világsztár. A portugál egy képet is mellékelt rövid, de velős üzenetéhez: első napján készült az Old Traffordon, vele és a skót mesterrel.
„Tudtam, hogy ez egy ideje már érlelődik, de még mindig sokkol a dolog, egyszerűen nem fogtam fel egészen. Nagyszerű menedzser és kiváló ember” – dicsérte egykori edzőjét a szintén bajnokként visszavonuló kapus, Edwin van der Sar.
„Személy szerint azt gondolom, hogy ő a legjobb futballedző a sportág történetében. Négyszer vagy ötször kellett teljesen újrakezdenie, újjáépítenie a csapatot, és mindig sikeres tudott lenni. Természetesen ne felejtsük el azt sem, hogy mennyi mindent ért el az Aberdeennel. Úgy emlékezünk rá, mint a legjobbra” – nyilatkozta a korábbi csapatkapitány, Bryan Robson.
„2001 és 2006 között 219 meccsen 150 gólt lőhettem a világ legsikeresebb menedzserének csapatában. Megtiszteltetés volt ott játszani” – írja Ruud van Nistelrooy, az MU korábbi holland támadója.
„Emlékszem az első napomra a Manchester Unitednél – idézi fel az MU-val kétszeres bajnok Paul Ince a régi időket a Sky Sportsnak. – Rosszak lettek az orvosi vizsgálataim eredményei, és azt hittem, hogy a szerződésemnek annyi. Akkor Ferguson fiaként bánt velem, és ezt soha nem fogom elfelejteni. Mindig nagyon sokat követelt, hatalmas elvárásai voltak. De maximálisan tisztelem, és játékosként kihozta belőlem a lehető legjobbat, ebben biztos vagyok.”
„Sokkoló érzés, tényleg, hiszen ő volt az események fókuszpontjában a klubnál – fogalmazott Dwight Yorke, a triplázó csapat csatára a Sky Sports kérdésére. – Ő képes volt eljuttatni a Manchester Unitedet arra a szintre, ahol most tart és az egész ligának nagyon sokat jelentett.”
„Mindig ott volt, akárhányszor csak bementem a klubhoz, találkoztam vele. Mostantól ez másként lesz, nem fognak már visszhangozni a szavai a háttérben. Nagyszerű ember, akit mérhetetlen tisztelet övez a klubnál. Egyáltalán nem stimmel, hogy a következő idényben már nem lesz ott. Jó időbe telik majd ezt megszokni, annyi szent” – tette hozzá Yorke.

Forrás: angolfoci.hu, B. Nagy Zoltán – foci24.com
Fotó: foci24