10+1 tipp, hogy ne érezzük, hogy kicsúszik a lábunk alól a talaj.

Rohanás a munkahelyre, majd az iskolába a gyerekért, telefonokat intézünk még a kocsiban is, közben mégis azt érezzük, hogy semmit nem tudunk befejezni. Hogyan tehetünk szert több időre? Eláruljuk.

1. Készítsünk rövid és hosszú távú tervet! 

Kutatások szerint a tervezés arra ösztönzi az agyat, hogy hatékony és kreatív megoldásokat találjon. Ha sorra vesszük a teendők listáját, azzal azt üzenjük a tudatalattinak, már kezdjen is el ezekkel az ügyekkel foglalkozni. Így, mire elérkezik a feladat ideje, már kész terveink lesznek a megoldásra. A tervezés során azt is döntsük el, mennyi időt szánunk az egyes tevékenységekre (például a bevásárlásra maximum egy órám van), és tartsuk is magunkat ehhez, így elkerülhetjük, hogy elússzunk a napi teendőkkel.

2. Egyszerre intézzük el, amit lehet!

Gondoljuk végig, hol, milyen tennivalók várnak, és egy füst alatt tudjunk le több dolgot. Ha az iskola irányába esik egy hivatal, menjünk oda, mielőtt felvennénk a gyereket a napköziből. Felesleges háromnaponta postára vagy bankba járni, a csekkeket és az utalásokat is gyűjtsük össze! A legtöbb banknál már internetes számlaelérést is igénybe vehetünk, így akár este, otthonról is elintézhetjük az átutalásokat, illetve a csekkek befizetését. 

3. Törődjünk magunkkal is!

A tudósok szerint a túlhajszoltság egy idő után nemcsak koncentrálóképességünket és a munkavégzés minőségét rontja! Egészségünk is megsínyli a feszített tempót, ami akár kiégéshez is vezethet. Mindennap legalább egy órát töltsünk a szabadban: sétáljunk, sportoljunk, olvassunk vagy meditáljunk!

Forrás: hir24.hu